Har du noen spørsmål?

Vi gleder oss til å høre fra deg

TA KONTAKT
Last ned vår brosjyre
Last ned vår brosjyre

POLYURETAN (PU)

Polyuretan er et svært allsidig og fleksibelt belegg. Kjent for sine egenskaper til å motstå stress fra kjemikalier og høye temperaturer. Den er mye brukt i offentlige bygg: skoler, barnehager og kontorarealer som et mykt men slitesterkt komfort belegg. På den andre siden av skalaen legges varianter av polyuretan som slitesterke og harde belegg i industri, lager og spesielt i parkeringshus.

Grunnet sine fleksible egenskaper kan Polyuretan absorbere støt og mekanisk stress. Man kan legge både blank og matt finish, hvor matt er mest vanlig. Et annet attraktivt tilvalg er at belegget kan legges med en lydisolerene matte, noe som erstatter vinyl og linoleum på mange områder.

EGENSKAPER

Herdetid 12-18 timer
Temperatur over 12 grader
Sklisikring Kan sklisikres
Lyddemping 12 DB reduksjon
Varmeresistens 120 grader

HVORFOR POLYURETAN

Polyuretan er et svært allsidig produkt med mange egenskaper som egner seg svært godt for industri, offentlig bygg, butikker og utstillingslokaler. Polyuretan er lenge blitt brukt mye USA og Sørover i Europa og det har vokst kraftig i popularitet nå også i Norge.

 • Slitesterkt
 • Høy varmeresistens
 • God UV resistens
 • Miljøvennlig
 • Resistent mot kjemikalier
 • Absorberer støt

OFTE STILTE SPØRSMÅL

 • Hva vil det si at belegget er fleksibelt?

  Mange forveksler egenskapen myk med svakere, dette stemmer ikke. At Polyuretan er et mykt og fleksibelt belegg betyr at det vil følge bevegelsene som naturlig forekommer i en bygning. Dette gjør at den ikke sprekker i tillegg til å absorbere støt svært godt. For å beskytte belegget mot riper lakkes belegget med en hard lakk.

 • Hva er tidshorisonten for et prosjekt?

  Inkludert grunnarbeid vil et prosjekt vanligvis vare fra 3-4 dager avhengig av temperatur og naturligvis størrelse.

 • Hvordan kan man reparere Polyuretan gulv?

  Når årene går og slitasje i gulvene begynner å syntes kan det være interessant å «freshe» opp gulvet igjen. Dette kan man enkelt gjøre ved å legge et nytt strøk lakk. Det er viktig å merke seg at dette type belegget ikke kan «spot» repareres, så hvis man ønsker å fikse opp gulvet, må hele gulvet lakkes under ett.

 • Hvordan utføres installasjonen?

  For mer informasjon om hvordan vi jobber og hvordan et gulv installeres kan du ta en titt her.

© Copyright - Alle rettigheter reservert Silikal Nordvest AS - Utviklet av Veniro Media Solutions AS